Dirigent Rens van Leeuwen presenteert: Friday Night Concert Series met Harmonie “Oefening” en “de Eendracht”

Dirigent Rens van Leeuwen presenteert:

Friday Night Concert Series met Harmonie “Oefening” en “de Eendracht”

Op vrijdag 24 november vanaf 20:30 uur presenteert dirigent Rens van Leeuwen twee van zijn orkesten, te weten Harmonie “Oefening” uit Standdaarbuiten en “de Eendracht” uit Raamsdonksveer. Dit concert vindt plaats bij Zalencentrum Boelaars aan de Keizersdijk te Raamsdonksveer.

De nog jonge dirigent Rens van Leeuwen studeerde dit voorjaar af aan het Rotterdams conservatorium en is nu begonnen aan zijn Master opleiding. In 2016 startte hij als dirigent bij zowel harmonie “Oefening” uit Standdaarbuiten, als harmonie “de Eendracht” in Raamsdonksveer. Tijd om beide orkesten eens aan elkaar voor te stellen.

Op vrijdag 24 november zal een breed muzikaal programma worden aangeboden om op een lekkere wijze de week af te sluiten of op een leuke wijze het weekend te starten. Zorg dat u op tijd bent. Het concert begint om 20:30 uur en vol is vol!

20171124 Friday Night Concert SeriesRens van Leeuwen

High Tea concert een geweldig succes!

Zondag 29 oktober vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats. In een uitverkocht Henrikus gebouw werd een voortreffelijke muzikale middag gepresenteerd, waarvan je alleen maar spijt kan hebben dat je er niet bent geweest.

In de weken vooraf was er hard geoefend. Gezamenlijke en extra repetities waren er gehouden om het muzikaal op een goed niveau te krijgen. Daarnaast was er in de keukens heel erg hard gewerkt voor de culinaire presentatie. Want niet alleen de muzikale invulling, ook de bediening van het High Tea concert werd door de jeugdleden verzorgd.

Door de samenwerking van Muziekcentrum Scattando, slagwerkgroep Rhythm Sticks en opleidingsorkest Ookhé van harmonie “de Eendracht” kon er een hele speciale muzikale middag worden gepresenteerd. De theatergroep van Scattando bracht dans- en zangnummers. De Rhythm Sticks hadden zelfs een interactieve act met het publiek. Het opleidingsorkest Ookhé had een compleet Engels High Tea repertoire, waarbij aan het slot de nummers “Shape of You” en “Rolling in the Deep” werden begeleid van zangeres Hannah Jung. Ondertussen werd het publiek verzorgd met drank en hapjes. Kortom een middag waarvan iedereen nog lekker lang kan nagenieten!

DSC 02042

De Eendracht in de schijnwerpers voor 20.000 man!

“Fantastisch”, “overweldigend”, “ontzettend gaaf”, “een dag om nooit meer te vergeten”, dit zijn maar enkele kreten die geroepen werden op de terugweg vanuit Arnhem.

Al maanden geleden zijn wij door Fijnevent uit Geertruidenberg gevraagd om de basis te vormen van een 100-koppig orkest. 18 juni organiseerden zij namelijk het 125-jarige jubileum van supermarktketen COOP, in het Gelredome. Een kans die wij met beide handen aangrepen natuurlijk!

Die ochtend zijn we samen met muzikanten van the Young Stage band, de SOD kapel en muziekvereniging Switch in twee bussen naar Arnhem afgereisd. Waar we ‘s avonds onder leiding van Theo van der Hek zeven nummers speelden. Twee daarvan werden gezongen door de zangeres van the Young Stage band en singersongwriter Sam Knoop. Geweldig om te zien dat 20.000 man staat te springen op het door ons gespeelde Alte dessauer en het Dondert en het Bliksemt!

We hebben heel de avond op het podium gezeten, terwijl artiesten als DI-RECT, Ronnie Flex, VanVelzen en Jeroen van de Boom optraden. Wat een feest!

Een ervaring om nooit te vergeten!

Klik hier voor de foto’s en filmpjes van deze dag!

Harmonie “de Eendracht” presenteert: “Muzikaal Kerstverhaal” op Tweede Kerstdag

Sfeervolle muziek en inspirerende verhalen gaan in de kerstperiode hand in hand. Overal klinken vrolijke of stemmige kerstliederen en tussendoor worden verhalen met de kerstboodschap verteld. Dit jaar heeft harmonie “de Eendracht” een kerstverhaal gemaakt waarin een optimale combinatie is gezocht tussen de boodschap van het kerstverhaal en de muzikale vertaling hiervan.

We nemen u graag mee in het verhaal van vadertje Piet die als schoenmaker allerlei mensen ontvangt in zijn woning en ze een helpende hand biedt. Het verhaal wordt ondersteund door fonkelnieuwe muziek zoals “Homeland”, maar er is natuurlijk ook ruimte voor de traditionele klassiekers waaronder “Mary’s boychild”. Ook een andere klassieker, “Danse Macabre”, bekend van het Spookslot in de Efteling, krijgt een rol in dit kerstverhaal.

Benieuwd hoe deze verschillende muziekstijlen toch passen in één kerstverhaal? Graag zien we u op Tweede Kerstdag bij ons muzikale kerstverhaal tussen 11.00 en 12.00 uur in de OLV Hemelvaart kerk. Na afloop praten we graag met u na onder het genot van een kop koffie of thee.