Webgalerie Eendracht 2011

Binnenkort

Geen evenementen

Dirigent

Even voorstellen: Dirigent Rens van Leeuwen

Rens van Leeuwen werd in 1993 geboren in Sint Maartensdijk en ging na 11 jaar trompetles bij Monique de Rooij en Jan Spruit in 2011 naar het Rotterdams Conservatorium om de vooropleiding trompet te doen. In plaats van te starten met de trompetopleiding, is hij in 2012 geswitcht naar blaasorkestdirectie, om zijn grote passie - het inspireren van muzikanten op alle niveaus - te volgen. Het doel van de opleiding was en is het ontwikkelen van een breed profiel, zodat orkesten alle kanten op kunnen en zo hun eigen toekomstdromen waar kunnen maken. Daarom volgt Rens niet alleen lessen bij zijn docent Carlo Balemans, maar ook lessen koordirectie bij Wiecher Mandemaker en orkestdirectie bij Hans Leenders. Arrangeren heeft Rens geleerd van Carlo Balemans en Jos van de Braak. Een aantal arrangementen is uitgegeven bij Baton Music, maar zijn specialisatie is het schrijven van arrangementen op maat, zodat ieder orkestlid een partij krijgt die bij hem of haar past. Zijn filosofie? De dirigent als vakman, inspirator, coach en adviseur.

Sinds kort dirigeert Rens ook Koninklijke Harmonie De Eendracht. Vanaf het eerste moment voelde hij al een klik, door het grote enthousiasme van de leden. Samen willen we ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt bij de vereniging én uitgedaagd wordt met een solo, een bijzonder concert of een muziekstuk dat iedereen inspireert. Door goed te letten op het samenspel en de balans, ontstaat een orkest dat iets extra's heeft - de mogelijkheid om vol overtuiging iets gaafs neer te zetten!  

(www.rensvanleeuwen.com)

  Rens 18032016 02 003

 

 

Harmonieorkest

Activiteiten
Naast de traditionele activiteiten die passen in het dorpsleven van Raamsdonksveer zoals de avondvierdaagse, Koninginnedag en deelname aan carnaval is "de Eendracht" ook bij grotere evenementen te zien. Voorbeelden zijn COOP in concert in de GelreDome, Spectacle du Vin, de samenwerking met Theatergezelschap ’t Cabaneel, Carols aan de Maas in de Laurenskerk te Rotterdam en het Oranjefestijn in de kern van Raamsdonksveer.

Repertoire
Het orkest kiest bij voorkeur voor een modern repertoire met hedendaagse muziek afgewisseld met klassiekers uit de harmoniemuziek. Ook De Eendracht is regelmatig op zoek naar mogelijkheden om naast de muzikale uitvoering aandacht te besteden aan een bredere presentatie, zodat we het publiek nog meer kunnen verrassen. Licht en geluid, beeld en presentatie, zaal en publiek kunnen allemaal ingevoegd worden in het programma. Hier ligt nog een mooie uitdaging.

Repetities
Het harmonieorkest repeteert elke dinsdag van 19.45 uur tot 22.00 uur in Boelaars Zalencentrum. In de afgelopen jaren is het aantal leden van het orkest gegroeid met nieuwe instroom van ‘senioren’ en jeugdleden vanuit het opleidingsorkest, waardoor we nu met zo’n 45-50 spelende leden zijn.

Subcategorieën

  • Facebook: 1541033109483466

Login Form