Opleidingsorkest 'OokhE'

Het 'Opleidingsorkest koninklijke harmonie de Eendracht' kunnen we regelmatig opnieuw aan u voorstellen omdat ieder jaar nieuwe leerlingen kunnen instromen met hun nieuwe instrument. Na ongeveer een jaar muziekles bij een gediplomeerde muziekleraar of een muziekschool mogen leerlingen gaan samenspelen bij dit orkest.

Begeleiding
De jeugdcommissie zorgt dat de jonge muzikanten alle bladmuziek en informatie over optredens en repetities op tijd ontvangen. Dit is voor de ouders en muzikanten een vast aanspreekpunt. Verder zorgt men voor een goede begeleiding van de nieuwe orkestleden. Hiervoor zijn ze zelf muzikant in het orkest of vragen extra begeleiders uit het harmonieorkest.

Optreden
Het opleidingsorkest geeft een paar maal per jaar een uitvoering, waaronder bv bij het Jeugdsauwelen, zomeravondconcert, thema concerten. Regelmatig spelen ze samen met het groot orkest bv tijdens de kerkdienst op 2de kerstdag.

Sommige leerlingen nemen de kans om tijdens de voorspeelavond nog solo of als ensemble een bijdrage te leveren, waardoor de talenten nog eens extra voor het voetlicht komen. Het is beslist de moeite om te zien hoeveel plezier deze jonge muzikanten hebben in hun optredens!

Jeugduitje
Naast de repetities en optredens organiseert de vereniging een jaarlijkse ‘jeugdactiviteit’. We wachten iedere keer met spanning af wat de jeugdcommissie hiervoor in petto heeft!