Stijn Derwig
Leuk dat je op onze website informatie zoekt over onze dirigent. De dirigent slagwerk van onze slagwerkgroep is Stijn Derwig (1967). Stijn heeft zijn directie opleiding genoten aan het CVA te Tilburg onder auspiciën van de Bond van Orkest Dirigenten en Instructeurs. Hij behaalde daar zijn diploma in februari 2006 en studeerde eerder op het Brabants Conservatorium de opleidingen tot docerend en uitvoerend musicus slagwerk geïmproviseerde muziek met aantekening dansbegeleider.

Stijn is verbonden als docent slagwerk aan de Harmonievereniging Barendrecht sinds november 2003 en ook werkzaam bij muziekvereniging de Scheldezonen uit Hoogerheide. Hij is daarnaast al jaren als slagwerkdocent verbonden aan Adecco Kunstzinning Vorming in Den Bosch. Zij zorgen door het hele land voor invaldocenten voor muziekscholen. Voorheen is hij als dirigent slagwerk verbonden geweest aan Drumfanfare Cornu Copiae uit Waalwijk, de slagwerkgroepen van het Veldhovens en Gerwens Muziekcorps, slagwerkgroep van de Fanfare Genderen uit Genderen, Drums and more uit Hoogerheide en dirigent blazers en slaggwerk bij Sos Goirle uit Goirle. Tevens is hij een regelmatige organisator van ritmeworkshops voor iedereen die in groepsverband slagwerkritmes wil leren bespelen, op zowel ritmische als melodische slagwerkinstrumenten. Opdrachten komen zowel van de kant van het onderwijs en Hafabra, als mede van de kant van het bedrijfsleven (teambuildingsdagen).