Stijn Derwig
Leuk dat je op onze website informatie zoekt over onze dirigent. De dirigent slagwerk van onze slagwerkgroep is Stijn Derwig (1967). Stijn heeft zijn directie opleiding genoten aan het CVA te Tilburg onder auspiciën van de Bond van Orkest Dirigenten en Instructeurs. Hij behaalde daar zijn diploma in februari 2006 en studeerde eerder op het Brabants Conservatorium de opleidingen tot docerend en uitvoerend musicus slagwerk geïmproviseerde muziek met aantekening dansbegeleider.

Stijn is verbonden als docent slagwerk aan de Harmonievereniging Barendrecht sinds november 2003 en ook werkzaam bij muziekvereniging de Scheldezonen uit Hoogerheide. Hij is daarnaast al jaren als slagwerkdocent verbonden aan Adecco Kunstzinning Vorming in Den Bosch. Zij zorgen door het hele land voor invaldocenten voor muziekscholen. Voorheen is hij als dirigent slagwerk verbonden geweest aan Drumfanfare Cornu Copiae uit Waalwijk, de slagwerkgroepen van het Veldhovens en Gerwens Muziekcorps, slagwerkgroep van de Fanfare Genderen uit Genderen, Drums and more uit Hoogerheide en dirigent blazers en slaggwerk bij Sos Goirle uit Goirle. Tevens is hij een regelmatige organisator van ritmeworkshops voor iedereen die in groepsverband slagwerkritmes wil leren bespelen, op zowel ritmische als melodische slagwerkinstrumenten. Opdrachten komen zowel van de kant van het onderwijs en Hafabra, als mede van de kant van het bedrijfsleven (teambuildingsdagen).

Slagwerkgroep

De slagwerkgroep bestaat uit circa 6 vaste slagwerkers en zo'n 4 leerlingen die werken aan een repertoire met een eigentijds geluid. De optredens worden vaak samen met het harmonieorkest van "de Eendracht" georganiseerd, andere keren worden evenementen in de regio bezocht.

Percussie
De grote variatie in instrumenten maakt het mogelijk veel muziekstijlen te spelen. Tijdens optredens gebruiken we melodische en niet-melodische instrumenten. Naast de traditionele instrumenten als de westerse trommen, pauken, klokkenspel, en een onlangs aangeschafte xylophone komen ook braziliaanse trommen, een afrikaanse djembe en conga's aan bod. Dit zorgt voor gevarieerde muziekstukken en optredens.

Rhythm Sticks

Sinds september 2015 vormt onze jeugd ook een eigen slagwerkgroep: Rhythm Sticks. Samen spelen zij leuke, moderne slagwerkmuziek. Regelmatig worden zij ondersteund door de volwassen slagwerkers. Samen vormen zij Rhythm Sticks XL.

Rhythm sticks

Repetitie
De repetities worden wekelijks gehouden bij Boelaars Zalencentrum. De gezamenlijke repetitie duurt van 19.30 uur tot 20.30 uur en staat onder leiding van een vaste slagwerkdirigent Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Opleiding
Tijdens de repetitie en individuele lessen is bij de interne opleiding veel aandacht voor vaardigheid, theorie en samenspel. Door het aantrekken van een nieuwe dirigent/docent hopen we de groep verder te kunnen uitbreiden.